Waarom zijn er zoveel testlocaties voor COVID-19?

Waarom zijn er zoveel testlocaties voor COVID-19?

Je loopt door het centrum van de stad en je ziet weer een bordje voor een locatie om een coronatest af te laten nemen. Ook in buitenwijken kom je het steeds vaker tegen. Waarom zijn er toch zoveel locaties om je te laten testen op corona?

Makkelijk bereikbaar

De eerste reden waarom er zoveel testlocaties in Goes zijn om getest te worden op COVID-19, is omdat de locatie voor iedereen makkelijk bereikbaar moet zijn. Ben je namelijk bezorgd over dat je het virus hebt of ben je in contact geweest met iemand die het virus draagt? Dan is het belangrijk dat je je zo snel mogelijk laat testen. Door veel verschillende testlocaties te hebben, zal er voor iedereen wel een locatie in de buurt zijn. Dit is handig zodat het makkelijk bereikbaar is voor iedereen en je niet te ver hoef te reizen om je te laten testen.

Veel mensen laten zich testen

Als iedereen zich moet laten testen op een handvol locaties, dan zouden die locaties constant topdrukte ervaren. En dat is wel het laatste wat we willen in deze coronaperiode. Het is belangrijk om op rustigere plekkeren te komen, zodat het virus zich minder goed kan verspreiden. Als we allemaal hutjemutje op elkaar gaan lopen testen, dan zullen na het testen op de locatie de mensen die in eerste instantie negatief waren uiteindelijk ook dragers van het virus worden.

Er zijn overheidsinstellingen, maar ook privéinstellingen

De meest voorkomende testlocaties zijn die van de GGD. Toch zijn er ook andere instellingen die locaties hebben om te testen op COVID-19. Deze privéklinieken zijn niet gratis, maar hebben wel weer andere voordelen. Bijvoorbeeld dat ze een certificaat kunnen afgeven die bewijst dat je op dat moment een negatieve pcr-test hebt.

Redenen om je te laten testen

Je gaat niet zomaar gebruik maken van een locatie. De locaties willen namelijk zo rustig mogelijk blijven, om de medewerkers en bezoekers zoveel mogelijk te beschermen. Heb je wel klachten of ben je recentelijk met iemand in contact gekomen die corona heeft? Dan is het wel belangrijk om je te laten testen. Ook als je weer terug naar je werk gaat, kan het goed zijn om voor de zekerheid je te laten testen op corona zodat je je collega’s niet onbewust besmet.