Laat jouw medewerkers in Goes testen op COVID-19

Laat jouw medewerkers in Goes testen op COVID-19

Heb jij een bedrijf waar veel medewerkers werken? En kunnen zij niet thuiswerken? Dan is het belangrijk dat er met enige regelmaat een pcr-test wordt gedaan, zodat jouw medewerkers elkaar niet besmetten.

Waarom laten testen?

Stel je voor dat één medewerker corona krijgt, maar de eerste paar dagen nog niet de symptomen voelt. Hij komt toch naar zijn werk en werkt hard. Gedurende dag komt hij in aanraking met een aantal collega’s doordat samenwerking noodzakelijk was voor het bedrijf. Zonder dat hij het door heeft, besmet hij de collega’s. Een week later is het grootste gedeelte van het bedrijf ziek en liggen de werkzaamheden noodgedwongen stil. Dit is natuurlijk niet wat je wilt voor je bedrijf.

Testen op COVID-19 in Goes

Om dit soort scenario’s te voorkomen, is het belangrijk dat jouw bedrijf zich aan alle voorzorgsmaatregelen van de overheid houdt. Door afstand te houden, zoveel mogelijk thuis te werken, mondkapjes te dragen en zoveel mogelijk te ontsmetten, probeer je als bedrijf het virus buiten de deur te houden. Toch lukt dit niet altijd voor 100% en daarom is testen zo belangrijk.

Testen op COVID-19 in Goes

Medewerkers kunnen testen op een locatie bij hen in de buurt

Er zijn verscheidene testlocaties, door heel Nederland heen. De locaties in Goes van de GGD zijn gratis als je je daar met een reden laat testen. Bijvoorbeeld als je symptomen hebt, of wanneer je recentelijk met iemand bent geweest die nu COVID-19 blijkt te hebben. Je medewerkers kunnen zelfstandig naar de locatie toe en krijgen binnen een aantal uur of dagen hun resultaat terug. Als de test negatief is, kunnen ze weer naar het werk gaan.

Laat je medewerkers testen bij het bedrijf zelf

Het kan best een gedoe zijn om al je medewerkers naar locaties in de buurt te sturen om zich te laten testen. In sommige gevallen zal het handiger zijn om een testbedrijf naar jullie te laten komen, om zo in één keer al je medewerkers een coronatest te laten doen.

Weeg de voordelen en nadelen tegen elkaar op

Als je jouw medewerkers bij jou op het bedrijf laat testen, in plaats van ze naar locaties in de buurt te sturen, dan kan hier wel een groter kostenplaatje aanzitten. Weeg dus af of dit bij jouw bedrijf ook handig is. Het voordeel van je medewerkers bij jouw bedrijf te laten testen, is dat iedereen tegelijk getest kan worden en niemand onafhankelijk naar locaties toe hoeft te reizen.