Wat is commerciële corona test?

In Nederland kun je terecht bij verschillende testlocaties. De keuze hierin verschilt sterk per persoon. Zo kun je ervoor kiezen om naar een teststraat te gaan van de GGD of naar een commerciële corona teststraat. Bij een commerciële corona test heb je het voordeel dat je binnen 15 minuten weet of dat je besmet bent met het coronavirus. Wel is het hierbij belangrijk dat je rekening houdt met de kosten die hieraan verbonden zitten.

Hoe maak je een afspraak?

Wanneer je een afspraak in Goes wilt maken voor een corona test, hangt de aanpak af van de locatie waar je de test wilt doen. Als je liever niet in quarantaine wilt wachten, kun je het beste een commerciële corona test doen. Het maken van een test afspraak bij een commerciële teststraat is erg eenvoudig. Je dient je persoonlijke gegevens in te vullen, een tijdstip te selecteren en vooraf te betalen voor de test.

Wat is de pcr test?

De pcr test is de corona test die de GGD afneemt. Het voordeel van het testen bij de GGD is dat hier geen kosten aan verbonden zitten. Het enige nadeel is dat je enige tijd moet wachten op de uitslag. Dit omdat het slijmvlies dat wordt afgenomen, wordt onderzocht in een laboratorium. Hierdoor kan het tot twee dagen duren voordat je de uitslag krijgt. Het wachten op de testuitslag dien je in quarantaine te doen.

Wat kost een sneltest?

Wanneer je besluit om een sneltest te doen, is het belangrijk dat je vooraf op de hoogte bent van de kosten. De prijs van een sneltest is 65 euro. De kosten van een sneltest dien je vooraf te betalen om de afspraak definitief te maken. Mocht je meerdere sneltesten in een keer willen laten afnemen, dan kom je in aanmerking voor een korting.

Wanneer ontvang ik de uitslag van de GGD corona test?

Wanneer je een corona test bij de GGD doet, ontvang je de testuitslag binnen twee dagen. Er wordt hierbij geen onderscheid gemaakt tussen werkdagen en het weekend. Als je dus zaterdag een corona test doet, ontvang je uiterlijk maandag de uitslag van de test. In de meeste gevallen ontvang je de uitslag al een dag na het doen van de test.

COVID Klachten? Corona Sneltest

Er zijn verschillende klachten die kunnen wijzen op een corona besmetting. Een symptoom die erg vaak voorkomt, is koorts. Naast koorts is er vaak ook sprake van keelpijn en verkoudheidsklachten. Mocht je last hebben van deze klachten, wacht dan niet te lang en doe een sneltest bij jou in de buurt!

Ik heb geen auto, hoe kan ik naar de testlocatie komen?

Als je een corona sneltest wilt doen, is het sterk aan te raden om met de auto te gaan. Wanneer dit niet mogelijk is, kijk dan of er een testlocatie bij jou in de buurt zit waar je op de fiets naartoe kunt gaan. Mocht dit ook niet mogelijk zijn, dan kun je contact opnemen met de GGD om te kijken naar een geschikte oplossing. In sommige gevallen is het mogelijk om een corona test aan huis te doen.

Ik ben positief getest. Wat nu?

Wanneer de testuitslag van een sneltest positief is, betekent dit dat je besmet bent met het coronavirus. Als dit aan de orde is, dien je in quarantaine te gaan tot het moment dat je 24 uur klachtenvrij bent. Zorg ervoor dat je tijdens de thuis quarantaine afstand houdt van iedereen.

Ook huisgenoten dienen afstand van je te houden en zelf ook in quarantaine te gaan. Het is daarom belangrijk dat iedereen zo snel mogelijk op de hoogte wordt gesteld.

Ik ben negatief getest. Wat nu?

Wanneer je negatief getest bent op het virus, betekent dit dat je niet besmet bent met het coronavirus. In dit geval hoef je niet langer in quarantaine en dien je alleen de maatregelen op te volgen die voor iedereen gelden. Onthoud hierbij wel dat het een momentopname is en het niet betekent dat je over een aantal dagen nog steeds niet besmet bent.